כולנו ראינו את זה, רובנו עושים את זה, אבל השאלה האם אנחנו מבינים למה עושים את זה? והאם ניתן לעשות זאת לכל סוג יין?
ראשית הפעולה נקראת ערסול , בה אנו מסובבים את הכוס היין. הסיבה העיקרית שעושים זאת היא בכדי להכניס עוד אוויר לייתר דיוק את החמצן מהאוויר ליין הסיבוב מגדיל את שטח הפנים ואת זרימת האוויר בכוס.
סיבה נוספת ואף יש הטוענים שהיא העיקרית היא הידיעה שהסיבוב עוזר לשחרר את תרכובות הארומה השונות המצויות ביין. התרכובת יכולות להגיע לאפינו על גבי אדי האלכוהול, והתרכובות הללו הן הסיבה לכך שליין יש מגוון כזה של ניחוחות וטעמים,תרכובות אלה הן מולקולת קטנות, וכפי שאמרנו הן “תופסות טרמפ” על אדי האלכוהול, שמעביר את ניחוחות היין למערכת הריח. אנו אומרים ארומה מכיוון שחלק גדול מההנאה מהיין נמצא ביכולת הריח של האף שלנו. אם אתם רוצים להבין את החשיבות של ארומות ותרכובת אלו תנסו לטעום יין כאשר האף סתום, כל הטעמים ומורכבות תעלם.
הסיבה הנוספת לערבב יין היא פחות עבור שותה היין הממוצע, ומשמש יותר אצל טועמים מקצועיים והסיבה היא סיבוב היין יכול לתת לנו מספר פרטים טובים יותר על אופי היין, לדוגמה דרך דמעות היין/רגלי היין, (הדמעות מתייחסות לשאריות שנותרו על הזכוכית לאחר שהמערבולת התיישבה והיין זולג סביב הזכוכית בהרמוניה צמיגה למי זוכר קצת כימיה/פסיקיה אז התופעה היא אפקט מרנגוני) הדמעות הללו אם הם נעים לאט או מהיר? האם הם עבים או דקים? כל אלו נותנים לנו מידע על היין עוד לפני שטעמנו אותו, פירוט לכך יהיה בפרק הטעימה. סיבוב יכול לעזור לנו גם להבין את הצבע המדויק של היין על כל גווניו שמתפרקים ברגע שיש שכבה דקה יותר בסיבוב.