ביין עשרות רכיבים, אך לכמה מהם יכולות מדהימות:
1. נוגדי חמצון (פּוֹליפֶנוֹלים) – הפוליפנולים מגיעים בעיקר מקליפת הענב (מקור הטאנינים), אך גם מתהליך ייצור היין. ישנם סוגים רבים אך הבולטים בהם: פלבונואידים ורזברטרול שהם נוגדי חמצון חזקים במיוחד. נמצא כי הרזברטרול מונע נזק לכלי הדם, מפחית את רמות הכולסטרול ותורם לדילול הדם (ובכך מונע היווצרות קרישי דם). בכלליות, נוגדי חמצון מעכבים היווצרות טרשת עורקים, ובנוסף ההשפעה על הרחבת כלי הדם היא זרימה תקינה של הדם וכתוצאה מכך לירידה בלחץ הדם. מכאן ניתן להבין כי יינות בעלי טאנינים רבים יותר יהיו בריאים יותר.
2. אלכוהול- למרות השם הרע שיש לאלכוהול כאשר נצרך בכמויות גדולות, במידה והוא נצרך בכמות מדודה, הוא יכול לתרום בעיכוב היווצרות טרשת העורקים כפי שצוין קודם. בנוסף האלכוהול מגדיל את הסבילות לגלוקוז ומגביר את הרגישות לאינסולין – דבר העוזר לשמור על רמות הסוכר ומגן מפני סוכרת.
3. מלטונין – המלטונין הוא הורמון שינה, הוא מופרש באופן טבעי מהמוח בכדי לעזור לנו להירדם ולהישאר בשינה. ישנם יינות אדומים בעיקר מסוג קברנה סובניון, מרלו וסנג’ובזה שמכילים מלאטונין ובכך עוזרים לנו להירדם.
אלו שלושת החומרים העיקרים שכל אחד מהם עושה פלאים בתחומו, אך שילובם יוצר הטבות נוספות:
סרטן – למרות העובדה שאלכוהול ידוע כגורם סיכון לסרטן, ישנם מחקרים מועטים, שמצאו כי שתייה מתונה של יין יכולה להקטין את הסיכון למספר סוגי סרטן, כולל סרטן המעי הגס, סרטן תאי הבסיס בעור, סרטן ריאות, סרטן השחלות וסרטן הערמונית.
שיפור המטבוליזם – שיפור חילוף החומרים. מספר סקירות סיפקו עדות לכך שצריכה מתונה של יין עשויה למנוע תסמונת מטבולית ואת סיבוכיה (השמנה, סכרת מחלות לבביות ועוד).